3 x 4 saveta za SEO optimizaciju III deo

3 x 4 saveta za SEO optimizaciju III deo

3 x 4 saveta za SEO optimizaciju III deo

I poslednji deo nastavka serijala 3 x 4 saveta za Seo optimizaciju sajta III deo nalazi se ovde, dosta kasnije objavljen nego prethodni II deo, i I deo saveta za optimizaciju sajta, ali bolje ikad nego nikad.

Ključne reči, najbitniji faktor SEO

seo-optimizacija-sajta-savetiKljučne reči su reči po kojima bi trebalo da vas pronađu potencijalni kupci, a oni koji još koriste prastare metode optimizacije sajta natrpaju sajt ključnim rečima, pa popiju kaznu ili ti penal od Googla. Ono što najviše mrzim da vidim na nekom sajtu je kada se u poslednje dve rečenice nalazi samo puko nabrajanje ključnih reči koje nemaju nikakve veze sa sadržajem. U Googlu predlažu da pišete sadržaj koji ima veze sa temom i da ključne reči ne trpate po stranici.

Ako koristite wordpress, ili neki drugi CMS možete kroz nazive kategorija da provlačite ključne reči

Budite oprezni sa ključnim rečima i nemojte preterivati, ustvari SEO u svemu zahteva umerenost.

Kljucne reci u URL adresi, citljiv URL

Kada birate onaj u koji ćete CMS da koristite, birajte onaj u kom se URL adrese prikazuju kao čitljive. URL adrese stranica su idealno mesto da ubacite ključnu reč, a format URL koji je čitljiv je uvek u prednosti u odnosu na adresu koja neki zbir sifri slova i brojeva. Ako URL nije čitljiv probajte da izvršite promenu CMS, ali obaveznu uradite redirekciju starih stranica na nove.

Brzina sajta i zadržavanje posetilaca na njemu

Brzina učitavanja sajta je izgubila na značaju otkada se ponosimo brznima u giga bitima i slično. Ali svakako da brzina, to jeste sporo učitavanje sajta ostavlja loš utisak na posetioca, koji može brzo napustiti vaš sajt, a onda gubite Bonuce Rate koja meri odnos korisnika prema vašem sajtu, odnosno koliko se zadržava na pojedinoj stranici. Na taja način se određuje i relevantnost pretrage, jer korisnik koji je nešto tražio i dođe do vašeg sajta, zadrži se na njemu, zanči da ga je Google uputio na pravo mesto.

Sajt mora lako da se indeksira

Ako vaše stranice nisu popisane, to jeste indexirane, naravno da ih nema ni na Google na rezultatima pretrage. Sretao sam se dosta sa takvim sajtovima, a razloga je bilo različitih. Takvi problemi se rešavaju proverom strukture sajta, ali i boljim unutrašnjim i spoljnim linkovima. Treba napraviti sitemap kao bi sajt bio bolje i detaljno popisan.

Uložite napor u optimizaciju svoga sajta i rezultati neće izostati, samo još jednom ponavljam, strpljenje, strpljenje,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *